Host boots into Imaging environment menu despite active task

  1. 6 weeks ago

    I see this on this one host in this specific instance, and I might resolve this by canceling the task an re-issue it, but if this is a bug I would like to describe it and get as much information I can gather.

    I have a deploy task scheduled on a given host, and I was able to provision it in the past, however now despite having an active-imaging-task entry:

    active_task_id: 80
    computer_id: 8
    task_status: 0
    task_queue_position: 0
    task_elapsed: NULL
    task_remaining: NULL
    task_completed: NULL
    task_rate: NULL
    task_partition: NULL
    task_arguments: computer_name=pm04 computer_id=8 image_name=win_2012r2_mssql_alexbell profile_id=20 server_ip=clonedeploy.my-domain.local multicast=false pre_scripts="" post_scripts="" file_copy=False sysprep_tags="" task_completed_action="Reboot" dp_id=1 image_direction=push osx_target_volume="" munki_repo_url="" change_computer_name=true fix_bootloader=true partition_method=dynamic
    task_type: unicast
    multicast_id: 0
    user_id: 6

    and the proper files under /tftpboot/proxy/

    /tftpboot/proxy/efi64/pxelinux.cfg/01-f4-4d-30-63-f5-e8.ipxe
    /tftpboot/proxy/efi64/pxelinux.cfg/01-f4-4d-30-63-f5-e8.cfg
    /tftpboot/proxy/efi64/pxelinux.cfg/01-f4-4d-30-63-f5-e8
    /tftpboot/proxy/bios/pxelinux.cfg/01-f4-4d-30-63-f5-e8.ipxe
    /tftpboot/proxy/bios/pxelinux.cfg/01-f4-4d-30-63-f5-e8
    /tftpboot/proxy/efi32/pxelinux.cfg/01-f4-4d-30-63-f5-e8.ipxe
    /tftpboot/proxy/efi32/pxelinux.cfg/01-f4-4d-30-63-f5-e8

    And the files seems normal to me.

    It doesn't start the imaging task but instead go to the imaging boot menu.

    Just before that I see this screen flashing (attached file)

    Any idea what else should I look at?

  2. clonedeploy

    May 8 Administrator

    You need a 64bit kernel for efi64. Cancel the task, change the image profile to a 64bit kernel and try again. I don't see any issues with the boot menu's. It is properly loading the menu for the task but is failing to continue. Kernel is my best guess right now.

 

or Sign Up to reply!