USB can't start in HP desktop secure boot

  1. 5 months ago

    Hi,
    Somehow the USB boot for CloneDeploy imaging is not able to start CloneDeploy. When HP Prodesk 400 PC is set to secure boot in UEFI, the CloneDeploy successfully boots, but when next I choose Clonedeploy or Client console the black screen comes up and nothing else happens?
    Anybody has fix for this?

  2. clonedeploy

    Apr 17 Administrator

    Is it working on other models?

  3. Hi,
    Thanks for such a quick reply, Yes it works on HP laptops we have no problem. I understand that's something in UEFI, but I can't see anything to change and we need secure boot enabled. When disabled it works no problem.

  4. clonedeploy

    Apr 17 Administrator

    Are you getting the grub menu or the syslinux menu?

  5. Oh sorry,
    I have latest version 1.3 in use. What's the differ in grub or syslinux, sorry?

  6. clonedeploy

    Apr 17 Administrator

    When you boot the client usb, what does the boot menu look like. Can you attach a pic? There are two different menus, one for efi and one for legacy. Just want to make sure the correct one is loading.

  7. HI, here

  8. clonedeploy

    Apr 17 Administrator

    That is grub which is the correct menu. Not much that can be done, for some reason it's just not compatible with secure boot on this machine. Only 2 options.

    1.) disable secure boot, image, enable secure boot
    2.) use the the winpe imaging environment

  9. I will try this disable secure boot and let you know.
    I like your work very much and wish the best to you, thanks.

  10. Hi,
    Thank you for suggestion. It worked.

 

or Sign Up to reply!