smb share and server is not clustered issue

  1. 2 months ago
    Edited 2 months ago by Oleg_D

    Having this problem after installing CloneDeploy on new server. I have followed this guide http://clonedeploy.org/docs/smb-troubleshooting/ but did not help.

    Is there any other way to fix that?

    It's says permission denied, are you certain your distribution point passwords are correct?

  2. Dear Oleg_D

    Check your file in /etc/samba/smb.conf if your using Linux

    your file should look like this

    [cd_share]
    path = / cd_dp
    valid users = @cdsharewriters, cd_share_ro
    create mask = 02775
    directory mask = 02775
    guest ok = no
    writable = yes
    browsable = yes
    read list = @cdsharewriters, cd_share_ro
    write list = @cdsharewriters
    force create mode = 02775
    force directory mode = 02775
    force group = + cdsharewriters

    i think this is a echo bug you have entered it with the echo below

    echo "[cd_share]
    path = /cd_dp
    valid users = @cdsharewriters, cd_share_ro
    create mask = 02775
    directory mask = 02775
    guest ok = no
    writable = yes
    browsable = yes
    read list = @cdsharewriters, cd_share_ro
    write list = @cdsharewriters
    force create mode = 02775
    force directory mode = 02775
    force group = +cdsharewriters" >> /etc/samba/smb.conf

  3. Hello sakbari,

    Unfortunately i use Windows :)

  4. Dear Oleg_D

    Check your setting Admin --> Distribution Points

    Server ip / name [ server-ip] and confirm your password

    https://screenshots.firefox.com/mpwyJEw2R3B26Lqi/10.1.20.201

  5. Edited 2 months ago by Oleg_D

    Hello sakbari,

    I am using the same settings on several servers, but only here there is such problem.

  6. check your ntfs permissions on D:/CloneDepoly

  7. Edited 2 months ago by Oleg_D

    permissions are also fine...

  8. clonedeploy

    Oct 2 Administrator

    Having this problem after installing CloneDeploy on new server. I have followed this guide http://clonedeploy.org/docs/smb-troubleshooting/ but did not help.

    Unfortunately that doesn't give me much to go on. Did you walk through the entire guide? What step did it fail on? Have you tried connecting to the share from another Windows machine? Have you checked the firewall?

  9. @clonedeploy Unfortunately that doesn't give me much to go on. Did you walk through the entire guide? What step did it fail on? Have you tried connecting to the share from another Windows machine? Have you checked the firewall?

    Yes, I followed all steps. No falls( and I can access the share folder from another Windows machine. Just need to verify firewall, but I guess it also should be ok.

  10. clonedeploy

    Oct 2 Administrator

    Can you attach one of the logs where it fails to mount.

  11. Sorry, where exactly can i find the logs?

  12. clonedeploy

    Oct 2 Administrator

    If registered, computers->search->view->logs

    if not registered, admin->logs->on demand

  13. Here it is:

  14. clonedeploy

    Oct 2 Administrator Answer

    It's says permission denied, are you certain your distribution point passwords are correct?

  15. Well, i guess so...
    Should they be the same I set up during installation or is it something else?

  16. Perfect, changing the passwords solved the problem. Thanks a lot for help!

 

or Sign Up to reply!