B

bsharp

Member

Last active [hidden]

  1. last year
    Mon Jan 9 21:28:05 2017

    I didn't think about that, but, that looks like what is happening. There actually is a MySql instance installed. I think one of our other applications could be interfering with it. I'm going to install CloneDeploy on it's own server.

    Let's go ahead and close this request out. Thanks for the feedback!

  2. Mon Jan 9 18:19:58 2017

    I'm installing this on a 2008 R2 server, the install ran fine but when I browse out to the web interface I am receiving the following error.

    Server Error in '/clonedeploy' Application.

    Connector/Net no longer supports server versions prior to 5.0
    Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

    Exception Details: System.NotSupportedException: Connector/Net no longer supports server versions prior to 5.0

    Source Error:

    Line 57:
    Line 58: if (filter != null)
    Line 59: query = query.Where(filter);
    Line 60:
    Line 61: if (orderBy != null)

    Source File: c:\Program Files (x86)\clonedeploy\web\App_Code\DAL\GenericRepository.cs Line: 59

    Stack Trace:

    [NotSupportedException: Connector/Net no longer supports server versions prior to 5.0]
    MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Open() +1477
    MySql.Data.MySqlClient.Driver.Open() +260
    MySql.Data.MySqlClient.Driver.Create(MySqlConnectionStringBuilder settings) +432
    MySql.Data.MySqlClient.MySqlPool.CreateNewPooledConnection() +18
    MySql.Data.MySqlClient.MySqlPool.GetPooledConnection() +403
    MySql.Data.MySqlClient.MySqlPool.TryToGetDriver() +228
    MySql.Data.MySqlClient.MySqlPool.GetConnection() +106
    MySql.Data.MySqlClient.MySqlConnection.Open() +1559
    MySql.Data.MySqlClient.MySqlProviderServices.GetDbProviderManifestToken(DbConnection connection) +182
    System.Data.Entity.Core.Common.DbProviderServices.GetProviderManifestToken(DbConnection connection) +118

    [ProviderIncompatibleException: The provider did not return a ProviderManifestToken string.]
    System.Data.Entity.Core.Common.DbProviderServices.GetProviderManifestToken(DbConnection connection) +459
    System.Data.Entity.Utilities.DbProviderServicesExtensions.GetProviderManifestTokenChecked(DbProviderServices providerServices, DbConnection connection) +40

    [ProviderIncompatibleException: An error occurred accessing the database. This usually means that the connection to the database failed. Check that the connection string is correct and that the appropriate DbContext constructor is being used to specify it or find it in the application's config file. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=386386 for information on DbContext and connections. See the inner exception for details of the failure.]
    System.Data.Entity.Utilities.DbProviderServicesExtensions.GetProviderManifestTokenChecked(DbProviderServices providerServices, DbConnection connection) +126
    System.Collections.Concurrent.ConcurrentDictionary`2.GetOrAdd(TKey key, Func`2 valueFactory) +83
    System.Data.Entity.Infrastructure.DefaultManifestTokenResolver.ResolveManifestToken(DbConnection connection) +327
    System.Data.Entity.DbModelBuilder.Build(DbConnection providerConnection) +118
    System.Data.Entity.Internal.LazyInternalContext.CreateModel(LazyInternalContext internalContext) +94
    System.Data.Entity.Internal.RetryLazy`2.GetValue(TInput input) +248
    System.Data.Entity.Internal.LazyInternalContext.InitializeContext() +543
    System.Data.Entity.Internal.InternalContext.GetEntitySetAndBaseTypeForType(Type entityType) +26
    System.Data.Entity.Internal.Linq.InternalSet`1.Initialize() +72
    System.Data.Entity.Internal.Linq.InternalSet`1.get_InternalContext() +21
    System.Data.Entity.Infrastructure.DbQuery`1.System.Linq.IQueryable.get_Provider() +64
    System.Linq.Queryable.Where(IQueryable`1 source, Expression`1 predicate) +85
    DAL.GenericRepository`1.GetFirstOrDefault(Expression`1 filter, Func`2 orderBy) in c:\Program Files (x86)\clonedeploy\web\App_Code\DAL\GenericRepository.cs:59
    BLL.Setting.GetSetting(String settingName) in c:\Program Files (x86)\clonedeploy\web\App_Code\BLL\Setting.cs:14
    Helpers.Settings.get_ForceSsL() in c:\Program Files (x86)\clonedeploy\web\App_Code\Helpers\Settings.cs:49
    views.login.Default.Page_Load(Object sender, EventArgs e) in c:\Program Files (x86)\clonedeploy\web\views\login\login.aspx.cs:19
    System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +71
    System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +3178

    I've done some quick browsing and based on the error some people are stating I need to upgrade the database connector.

    http://downloads.mysql.com/archives/c-net/

    I'm not sure which one to use though. Any ideas?

  3. Mon Jan 9 16:47:20 2017
    B bsharp posted in No such file or directory 302.

    I was able to get an image to upload and deploy.

    I did not think about the imaging environment but it makes sense now. Thanks for pointing that out!

  4. Mon Jan 9 15:20:08 2017
    B bsharp posted in No such file or directory 302.

    So as I was reading your reply, I recreated the image file and set it to Linux. I am pulling the image now and will reply if the deployment is successful. Thanks for replying by the way!

  5. Mon Jan 9 15:08:24 2017
    B bsharp posted in No such file or directory 302.

    I have the imaging environment set to winpe. Here is the log.

    ** Displaying Boot Arguments **

    BOOT_IMAGE=/clonedeploy/4.5x64 initrd=/clonedeploy/initrd.xz root=/dev/ram0 rw ramdisk_size=156000 web=http://10.20.64.30/clonedeploy/service/client.asmx/ USER_TOKEN= task=pull consoleblank=0 MAC: 00:1a:a0:35:7a:a7
    Linux client_console.localdomain 4.5.0 #1 SMP Thu Mar 17 11:11:14 EDT 2016 x86_64 GNU/Linux

    Boot Image Version: 1005

    ** Looking For Active Task **

    computer_name=7TZ6JD1
    computer_id=4
    image_name=Opt320
    profile_id=4
    server_ip=10.20.64.30
    multicast=false
    pre_scripts=""
    post_scripts=""
    file_copy=False
    sysprep_tags=""
    task_completed_action="Reboot"
    dp_id=1
    image_direction=pull
    osx_target_volume=""
    image_type=File
    compression_algorithm=lz4
    compression_level=-1

    ...... Success

    ** Mounting SMB Share **
    mount: mounting //10.20.64.30/cd_share on /storage failed: Operation not supported

    ...... Success

    ** An Error Has Occurred **

    ...... Could Not Change Directory To /images/Opt320
    Check Permissions

  6. Fri Jan 6 21:55:28 2017
    B bsharp started the conversation No such file or directory 302.

    I am trying to upload a Windows XP image to the CloneDeploy server but I am unable to do so. The machine is running Windows 7 and I am not using this as a PXE server.

    The SMB Share mounts but then I receive the following error messages:

    No such file or directory 302: cd: /storage/images/Opt320

    **An Error Has Occurred **
    Check PermissionsChange Directory to /images/Opt320

    **Rebooting in One Minute **

    I've attached a picture of the error.

    I verified that the permissions were set. I even deleted and recreated the share and it's permissions. I tried giving everyone full control just to see if that would resolve it but it did not. I also verified that the passwords entered in the Distribution Points matches with the users being used. I am able to create images from the server and it creates the folder the image would be stored in. I was able to upload and deploy a Linux image just fine and did not run into any problems. However, when trying two different Windows devices I am unable to get the images to upload. Any assistance would be greatly appreciated.

  7. Thu Jan 5 00:05:37 2017
    B bsharp joined the forum.